Domov > Prehrana dojenčkov > Težave dojenčkov > Pogosta lakota

Pogosta lakota

Na občutek sitosti vplivajo različni kemijsko-fizikalni dražljaji v ustih in žrelu, povezani z žvečenjem in raztezanjem želodca. Ko pridejo prebavljena hranila v kri, so na voljo večje količine glukoze (sladkorja), ki dajejo občutek sitosti.

Hrana, bogata s počasi prebavljivimi ogljikovimi hidrati, se počasneje prebavlja in tako vpliva na upočasnjen dvig ravni glukoze v krvi, kar omogoča občutek dolgotrajne sitosti.

Pri dojenčku govorimo o povečani lakoti, ko otrok po obroku joka, kot bi bil še vedno lačen, ali ko razmak med dvema obrokoma hranjena ni daljši od 1,5 do 2 ur. 

Je vaš dojenček pogosto nemiren, ker je lačen?

Novalac Night Formula je mleko s počasi prebavljivimi ogljikovimi hidrati za dolgotrajno sitost dojenčka, brez povečanega vnosa kalorij.

Mleko Novalac Night Formula je namenjeno dojenčkom, ki:

  • so pogosto lačni čez dan (Novalac Night Formula kot univerzalno nadomestno mleko)

  • se ponoči pogosto zbujajo (Novalac Night Formula kot nadomestilo večernega obroka)

Vzpostavitev dojenja

Dojenje je najbolj naraven in najkakovostnejši način hranjenja dojenčka, ki dobro vpliva na njegov psihični in fizični razvoj.

Preberi članek
Uredništvo Novalac
Uredništvo Novalac,

Kako varno pripraviti nadomestno mleko z vodo?

Dodajanje večje količine vode v nadomestno mleko od priporočene zaradi varčevanja pri nadomestnem mleku ali dajanje vode otroku namesto obroka lahko povzroči nevarno stanje, ki mu pravimo zastrupitev z vodo.

Preberi članek
Uredništvo Novalac
Uredništvo Novalac,
Članki o prehrani dojenčkov