Domov > Prehrana dojenčkov > Težave dojenčkov > Pogosta lakota

Pogosta lakota

Na občutek sitosti vplivajo različni kemijsko-fizikalni dražljaji v ustih in žrelu, povezani z žvečenjem in raztezanjem želodca. Ko pridejo prebavljena hranila v kri, so na voljo večje količine glukoze (sladkorja), ki dajejo občutek sitosti.

Hrana, bogata s počasi prebavljivimi ogljikovimi hidrati, se počasneje prebavlja in tako vpliva na upočasnjen dvig ravni glukoze v krvi, kar omogoča občutek dolgotrajne sitosti.

Pri dojenčku govorimo o povečani lakoti, ko otrok po obroku joka, kot bi bil še vedno lačen, ali ko razmak med dvema obrokoma hranjena ni daljši od 1,5 do 2 ur. 

Je vaš dojenček pogosto nemiren, ker je lačen?

Novalac Night Formula je mleko s počasi prebavljivimi ogljikovimi hidrati za dolgotrajno sitost dojenčka, brez povečanega vnosa kalorij.

Mleko Novalac Night Formula je namenjeno dojenčkom, ki:

  • so pogosto lačni čez dan (Novalac Night Formula kot univerzalno nadomestno mleko)

  • se ponoči pogosto zbujajo (Novalac Night Formula kot nadomestilo večernega obroka)

Alergija ali laktozna intoleranca?

Preobčutljivost na kravje mleko je precej pogosta težava pri otrocih. Simptomi pri laktozni intoleranci in alergiji so lahko podobni, vendar je težavi treba razlikovati.

Preberi članek
Tajana Würth
Tajana Würth,
strokovna sodelavka za Novalac

Pravila hranjenja dojenčka po steklenički

Hranjenje dojenčka se na prvi pogled zdi zelo enostavno, vendar pa se staršem ob tej temi pojavi veliko vprašanj: "Kakšno stekleničko izbrati?", "Kako izbrati dudo?", "Kako podreti kupček?", "Novorojenčku ponuditi mleko, čaj ali kar vodo?", ...

Preberi članek
Tajana Würth
Tajana Würth,
strokovna sodelavka za Novalac
Članki o prehrani dojenčkov