Domov > Novice > 2022 > Razlike v gostoti prahu pri mlečnih formulah Novalac

Razlike v gostoti prahu pri mlečnih formulah Novalac

Kakovost in varnost hrane sta pri prehrani dojenčkov zelo pomembni. Mlečne formule Novalac odlikuje visoka stopnja varnosti v celotnem procesu priprave. V želji po zagotavljanju nemotene proizvodnje tudi v obdobju pandemije in zahtevnih gospodarskih razmerah se lahko uporabijo različne vstopne sestavine ali proizvodni obrati, kar lahko vpliva na končni izgled mlečne formule, medtem ko vsebnost in kakovost mleka ostane enaka.

Gostota prahu vpliva na volumen prahu v pločevinki

Manjše spremembe v procesu proizvodnje mlečnih formul lahko vplivajo na gostoto prahu. Večja gostota pomeni, da je volumen prahu manjši, teža in količina prahu pa se ne spremenita. Pločevinka še vedno vsebujejo deklarirano količino prahu, čeprav v pločevinki zaseda manjši volumen.

Na gostoto mleka v prahu vplivajo številni parametri, kot so: način sušenja mleka, uporabljene sestavine in način njihovega vključevanja v formulo ter proizvodni postopek, ki pa je lahko različen glede na proizvodni obrat.

Gostota prahu in prilagojena velikost merice za optimalen obrok

Zaradi razlik v gostoti prahu mlečnih formul proizvajalec v vsako pločevinko priloži ustrezno merico. S primerno merico z ustreznim volumnom se zagotovi deklarirana količina mleka v prahu za pripravo obroka. Zato je pomembno, da pri pripravi obroka uporabimo merico, ki je priložena posamezni pločevinki. Velikost merice je prilagojena gostoti prahu, zato je tudi pripravljeno mleko ustrezno.

Razlika v gostoti prahu lahko daje staršem vtis, da je v nekaterih pločevinkah manj prahu, saj je prah gostejši in bolj zbit kot v drugih pločevinkah. Te razlike ne vplivajo na težo izdelka ali hranilno vrednost mlečne formule. Vse mlečne formule Novalac vsebujejo količino prahu, ki je navedena na deklaraciji (400 g ali 800 g), prilagojene priložene merice pa zagotavljajo ustrezno količino prahu skladno z navodili za pripravo obroka. Če je obrok pripravljen skladno z navodili za pripravo, bo dojenček dobil vse potrebno za zdravo rast in razvoj.

Novalac odlikujejo strogo nadzorovani proizvodni procesi, pri čemer se proizvajalec drži načel, ki so celo višja od zahtevanih predpisov:

  • strog izbor le najboljših mlekarn,
  • nadzor pri krmljenju goveda, ki daje mleko,
  • krma brez moke živalskega izvora,
  • izključna uporaba svežega mleka,
  • preprečevanje prisotnosti onesnaževalcev (dioksinov, pesticidov, nitratov ...),
  • mleka Novalac so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi za živila za posebne prehranske in zdravstvene namene in mleka za dojenčke.

Preden pločevinka mlečne formule Novalac zapusti proizvodnjo, je opravljenih skupaj prek 700 kontrolnih testov. Fizikalni, kemični in mikrobiološki nadzor nad surovinami, mlekom, vodo, opremo, postopkom obdelave in končnimi proizvodi je strog in nenehen v vseh proizvodnih obratih. Vse to zagotavlja popolno kakovost in varnost v celotnem procesu priprave.