Domov > Novice > 2020 > Rožnati oktober z Novalacom

Rožnati oktober z Novalacom

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk.

V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1300 žensk in okoli deset moških, več kot 400 žensk in nekaj moških pa umre. To pomeni, da vsak dan nekje v Sloveniji več kot tri ženske izvedo za diagnozo, vsaj ena pa umre, to pa niso samo številke, to so žene, mame, hčere, prijateljice in sodelavke. 

Vedeti moramo, da je rak dojk dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem osveščanje, zgodnje odkrivanje in takojšnje učinkovito zdravljenje.

»V življenju ni nič samoumevno. A če si nekaj zares želiš, lahko to tudi dosežeš.« je prepričana dr. Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija, ki je zanosila 11 let po hormonskem raku dojk. Konec oktobra jo tako čaka najlepši poklic v življenju -  biti mama. Kot sama pravi: »To, da sem ostala brez obeh dojk, spremeni samo obdobje nosečnosti in situacijo po porodu. A vedno se najde rešitev.«

V podjetju Medis smo njej in ostalim mamicam, ki so prebolele raka dojk, ne morejo dojiti in so članice Europe Donne, priskočili na pomoč z brezplačnimi Novalac mlečnimi formulami. Za njih bo enoletno obdobje z dojenčkom najlepši trenutek radosti, brez vseh nepotrebnih skrbi.

Ker je rožnati oktober mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, z vami delimo njihove izpovedi, saj je vsaka mama popolna in vsako materinstvo pravo.

Vedno se najde rešitev, ko si nekaj zares želiš.

https://europadonna.si/