Domov > Novice > 2020 > Novalac ima novo sestavo

Novalac ima novo sestavo

Spremembe se nanašajo na vsebnost nekaterih maščobnih kislin, formule imajo tudi prilagojena vsebnost nekaterih vitaminov in mineralov.

Kaj se je pri sestavi mleka spremenilo?

Spremembe se nanašajo na vsebnost nekaterih maščobnih kislin: dodana je omega-3 maščobna kislina DHA in prilagojena vsebnost nekaterih vitaminov in mineralov (več vitaminov D, K, B1, B2, B6 in folne kisline).

Zakaj se sestava spreminja?

Sprememba sestave je bila določena z novo uredbo EU 2016/127 o mlečnih živilih, ki je začela veljati leta 2020. Iz tega razloga je proizvajalec izvedel manjše spremembe v sestavi mleka Novalac in jih ustrezno označil. V večini mlečnih živil se je povečala vsebnost DHA, tako da bodo adaptirane formule za dojenčke v prihodnosti še bolj prilagojene posebnim otrokovim potrebam.

Katere informacije so pomembne za starše?

Kot starši boste spremembe v sestavi lahko opazili tako, da bo mleko v prahu imelo rahlo drugačno barve, teksturo, vonj ali okus. Prav tako se bo mleko lahko nekoliko drugače raztapljalo ali penilo ob pripravi. Naj vas pomirimo, to je povsem normalno in nikakor ne vpliva na varnost ali kakovost izdelka. Verjamemo, da se bo tudi vaš dojenček na obogaten okus hitro privadil.

Prehod iz stare v novo sestavo je popolnoma varen in se lahko izvede takoj, brez prehodne faze.
Bolj občutljivi dojenčki bodo opazili spremembo. Običajno traja nekaj dni, da se navadijo na obogaten okus.
Če imate še vedno mlečno formulo s staro sestavo, jo lahko seveda še do konca porabite.

Kako vem, ali sem kupil izdelek z novo sestavo?

Izdelki z novim receptom prihajajo na trg postopoma. Novalac mlečne formule z novo sestavo imajo nekoliko spremenjeno etiketo (prva stran). Razliko boste opazili tudi pri navedbi sestave in odmerjanja.


Na kaj morete biti pozorni pri pripravi?

Navodila za pripravo in odmerjanje najdete na zadnji strani embalaže. Prosimo, upoštevajte priporočila na posamezni mlečni formuli. Upoštevajte, da so navedene količine smernice, zato se je treba o natančnem hranjenju, prilagojenem otrokovim potrebam, pogovoriti s svojim pediatrom.


Za dodatne informacije smo vam na voljo na info@novalac.si.